REŠIMO PALAČO CARCIOTTI

Zakaj spodbujamo to peticijo?

SMO osebe, ki ljubimo umetnost, kulturo in ki imamo radi Trst!

SKLEPAMO, da v tako težkem trenutku, ki ga trenutno preživljamo, imamo potrebo biti pogumni in ponosni na našo zgodovino, na našo kulturo in na naš jezik. Palača Carciotti ni naprodaj.

MENIMO, da palača Carciotti ne sme biti prodana, da mora ostati v lasti občine Trst, da jo uporablja celotno občinstvo.

S tem zbiranjem podpisov, skupaj UKREPAMO za rešitev palače (kljub neuspešnim dražbam). Župan, oseba, ki ukrepa, naj spodbudi ta časten projekt. Prihodnost je sedaj.

Županu in upravi PREDLAGAMO preporod palače. Naj s skupnim in ambicioznim projektom obnove in ustvarjalnosti na lokalni in mednarodni ravni, palača zasije v svoji originalni lepoti.

UPAMO, da bodo za to zaslužni sodobni projektanti zastavili stalno gradbišče proizvodnje mednarodne kulture. Želimo si, da bo postala palača evropejski eksperimentalen model skupnega deljenja kulture, v katerem bomo ustvarjali novo skupnost in skupno identiteto. Najprej moramo priznati otipljiv in neotipljiv potencial javne dediščine.

ŽELIMO SI palačo, ki bo križišče kultur, odprto za vse. Pristanišče, trg, otočje, energetski kanal, v katerem se skrbi za ideje in za vse osebe – za začasne in za stalne prebivalce mesta.

ŽELIMO SI, da postane sedež akcije, ustvarjanja in sodelovanja, varen in odprt kraj, v katerega se lahko posameznik ustavi, gre mimo, v katerem se lahko prepozna, v katerem lahko deli izkušnje in se uči nove reči. Kraj, ki gosti in ki je odprt novim izkušnjam in predlogom, stičišče vezi in izvrstnosti. Naj bo palača delavnica sedanjosti in prihodnosti, kraj kulturne ubranljivosti in produkcije.

LJUBIMO Trst in menimo, da je palača Carciotti kraj, ki lahko povezuje kulture preteklosti, sedanjosti in prihodnosti z namenom ustvarjanja projektov z edinstvenimi metodami v celotni Evropi!